دستور طرز تهیه استانبولی پلو قالبی مخصوص خوشمزه و مجلسی
سایت تفریحی نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه چند نوع استانبولی پلو را آماده کرده ایم برای مشاهده این دستور های آشپزی ، این پست را دنبال کنید.
دستور اول : استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده
مواد لازم :
برنج 2 پیمانه
گوشت چرخ کرده 300 گرم
لوبیا سبز نیم کیلو
پیاز 3 عدد
سیر 1 حبه
سیب زمینی 2 عدد متوسط
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
زعفران آبکرده 2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه :
برای تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده ابتدا برنج رو بشورین و با یه مقدار نمک بذارین خیس بخوره. حالا برنج رو بپزین و بعد آبکش کنین همیشه یادتون باشه که هر وقت پلوهای مخلوط درست میکنین برنج رو کمی خشک تر بردارین یعنی برنج خیلی نباید بپزه. لوبیا سبز رو که به اندازه بند انگشت خرد کردین بشورین و با یه مقدار آب با شعله کم بپزین.
پیاز ها رو خلالی وتو روغن سرخ کنین وبعد گوشت چرخ کرده رو بریزین و تفت بدین وبعد سیر رو رنده ریز بزنین و به گوشت و پیاز اضافه کنین سپس لوبیا سبز پخته شده ، رب گوجه ، نمک ، فلفل و زردچوبه رو هم بریزین و بعد از یکی دو دقیقه زیر غذا رو خاموش کنین ته دیگ کمی روغن و زعفران آبکرده بریزین و بعد سیب زمینی ها رو ورقه ورقه کنین و کف دیگ بچینین.
حالا تو یه ظرف گود برنج آبکش شده رو با مواد خوب مخلوط کنین و توی دیگ روی سیب زمینی ها بریزین و دم کنین. ابتدا شعله رو زیاد کنین و هر وقت که برنج بخار کرد زعفران آبکرده رو بریزین و شعله رو کم کنین. (البته اگه دوست داشتین می تونین یه لایه برنج و یه لایه مواد و همینطور تا آخر ادامه بدین تا مواد و برنج هر دو تمام شن ) حالا استانبولی پلو رو تو ظرف بکشین و با ماست چکیده میل کنین.
دستور دوم : استانبولی پلو با لوبیا سبز
مواد لازم :
۲۴۰ گرم برنج
۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۵۰۰ گرم لوبیا سبز
۳ عددپیازخلال شده
1 حبه سیر
2 عددسیب زمینی متوسط
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۲ قاشق غذاخوری زعفران آبکرده
نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه :
برای تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز ابتدا برنج رو آبکش کنید. همیشه یادتون باشه که هر وقت پلوهای مخلوط درست میکنین برنج رو کمی خشک بردارید ،یعنی برنج خیلی نباید بپزه.لوبیا سبز رو که به اندازه بند انگشت خرد کردین بشورین و با یه مقدار آب با شعله کم بپزید.پیازها را با کمی روغن سرخ کنید وبعد گوشت چرخ کرده رواضافه وتفت دهید وبعد سیرراهم به گوشت و پیاز اضافه کرده ویک تفت دهید.
لوبیا سبز پخته شده ، رب گوجه ، نمک ، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه و بعد از یکی دو دقیقه زیرمخلوط را از روی حرارت بردارید ودرته قابلمه سیب زمینی های حلقه شده را با کمی روغن بچینید. سپس مخلوط گوشت را در لا بلای برنج بریزید وروی حرارت پس ازگرفتن عرق برنج ودادن کمی آب وروغن داغ به همراه زعفران آب کرده بریزید وبرنج را دم دهید. استانبولی پلو با سیب زمینی یا ته دیگ سیب زمینی عالی می شود حتما امتحان کنید.
دستور سوم : استانبولی پلو با مرغ
مواد لازم :
برنج 2 پیمانه
مرغ ران و سینه به تعداد نفرات یا 250 گرم سینه
سیب زمینی 1 عدد
پیاز 1 عدد
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
طرز تهیه :
برای تهیه استانبولی پلو با مرغ ابتدا برنج رو از قبل بشورید و خیس کنید. پیاز رو خرد کنید و در مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه. قطعات مرغ رو اضافه کنید و تفت بدید. میتونید سینه مرغ رو به تیکه های کوچیک برش بزنید. وقتی مرغ رنگش عوض شد و یه کمی سرخ شد، زردچوبه و ادویه و نمک و فلفل رو اضافه کنید و تفت بدید. رب گوجه رو اضافه کنید و تفت بدید.بذارید رب خوب سرخ بشه و خوشرنگ بشه.
حالا 4 پیمونه آب اضافه کنید و بذارید بجوشه. اگه برنج رو از قبل نخیسوندید 5 الی 6 پیمونه آب بریزید. البته میزان آب رو با توجه به شناخت و تجربه ای که از برنجتون دارید خودتون تعیین کنید. وقتی آب جوشید حرارت رو کم کنید و اجازه بدید مرغها بپزند. اواخر پخت سیب زمینی رو که به قطعات مکعبی خوردش کردید اضافه کنید. سیب زمینی نباید زیاد بپزه چون له میشه. باید شکلش رو حفظ کنه. برنج رو اضافه کنید و بذارید برنج بپزه و آب غذا کشیده بشه.
وقتی آب استامبولی به خورد برنج رفت و برنج نرم شد و آماده ی دم کشیدن شد، وسط قابلمه جمعش کنید و چند سوراخ برای خروج هوا توش ایجاد کنید و در قابلمه رو با دم کنی بپوشونید و زیر قابلمه شعله پخش کن بذارید و اجازه بدید برنج دم بکشه. برنج دم کشیده رو در ظرف بکشید و با سالاد شیرازی یا ماست نوش جان کنید.
دستور چهارم : استانبولی پلو با گوشت
مواد لازم :
برنج 2 پیمانه
گوشت گوسفند بی استخوان 250 گرم یا مقدار دلخواه
پیاز 1 عدد متوسط
سیب زمینی 1 عدد متوسط
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مقداری
رب 1 قاشق غذاخوری پر
طرز تهیه :
برای تهیه استانبولی پلو با گوشت ابتدا پیاز رو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن تفت میدهیم. وقتی پیازها سبک و کمی طلایی شدند گوشت گوسفند خرد شده رو اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگش عوض شود و آبش جمع شود. وقتی گوشت به روغن افتاد، فلفل، ادویه و زردچوبه را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. رب را نیز اضافه کرده و تفت میدهیم تا خامی ش از بین برود. وقتی رنگ رب تغییر کرد 3-4 لیوان آب به قابلمه ( یا زودپز) اضافه میکنیم تا گوشت خوب پخته شود. وقتی گوشت تقریبا پخت نمک غذا را اضافه میکنیم.
سیب زمینی را پوست کنده و به صورت مکعبهای کوچک خرد میکنیم. ده دقیقه آخر پخت گوشت، سیب زمینی های مکعبی رو به قابلمه اضافه میکنیم و زمان میدهیم تا کمی نرم شوند. این پلو چون به صورت کته درست میشود بهتر است از ابتدا به میزان آبی که به مواد گوشتی اضافه میکنید توجه کنید. معمولا برای کته کردن برنج ایرانی بسته به نوع برنج تعداد پیمانه های آب برابر است با تعداد پیمانه های برنج به علاوه یک یا دو پیمانه بیشتر. هرچقدر برنج تازه تر باشد، آب کمتری لازم داره. من خودم اگه برنج رو از قبل خیس کنم به تعداد پیمانه های برنج آب میریزم. یعنی مثلا برای سه پیمانه برنج، سه پیمانه آب برای پختش لازمه. ولی اگه خیس نکرده باشم دو پیمانه اضافه تر آب میریزم.
بنابراین بعد از پخت گوشتها به میزان آب باقیمانده توجه کنید. اگر کم شده است میتوانید آب اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بجوشد. برنجها رو به قابلمه گوشت اضافه میکنیم. با حرارت متوسط اجازه میدهیم تا آب قابلمه جمع شود. بعد از جمع شدن آب برنج رو به صورت تپه ای در وسط قابلمه جمع میکنیم و با ته قاشق چند سوراخ در برنج ایجاد میکنیم و دم کنی رو روی در قابلمه میگذاریم و قابلمه رو بر روی شعله پخش کن با حرارت ملایم گاز قرار میدهیم تا برنج دم بکشد.این استامبولی خوشمزه با سالاد شیرازی حسابی میچسبه.
دستور طرز تهیه استانبولی پلو قالبی مخصوص خوشمزه و مجلسی
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0