ابتدا باید لپه را از شب قبل در آب قرار دهیم تا نرم شود و راحت تر پخته شود. اولین قدم در تهیه کوفته تبریزی تهیه سس کوفته است که به این منظور چند لیوان داخل یک قابلمه میریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم، سپس رب گوجه را اضافه می کنیم و هم میزنیم تا رب در آب حل شود بعد از آن پیاز داغ ، مقداری ادویه کوفته و دارچین به سس اضافه می کنیم . تره و مرزه را ساطوری خرد می کنیم و به قابلمه سس اضافه می کنیم.
بعد از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد زیرش را کم می کنیم تا با ملایمت جا بیفتد. سپس در قابلمه جداگانه لپه ها را می پزیم و بعد از اینکه با آب سرد آبکش کردیم کنار می گذاریم. قابلمه را می شوییم و برنج را نیز می پزیم و با آب ملایم آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.
چرخ گوشت را آماده می کنیم ، نیمی از گوشت ، لپه ها و برنج را به همراه یک پیاز دو بار چرخ می کنیم تا چسبندگی پیدا کنند سپس در یک کاسه بزرگ و گود می ریزیم. بعد از اینکار نصف دیگر گوشت را به همراه 2 عدد تخم مرغ ، سبزی کوفته ، آرد نخودچی ، دارچین ، نمک و فلفل به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم و با دست مواد را به خوبی مخلوط می کنیم. مانند مایه کباب کوبیده باید مواد کوفته تبریزی را خوب ورز دهیم.
حالا وقت این رسیده است که کوفته ها را قالب زنیم. برای اینکار یک کاسه کوچک یا ظرفی شبیه به آن به انداز نیمی از کوفته بر میداریم و رویش یک پارچه نازک می اندازیم. مقداری از مایه کوفته بر میداریم و با دست کمی ورزش می دهیم سپس روی پارچه روی کاسه قرارش می دهیم . داخل کوفته ابتدا یک تخم مرغ آبپز شده قرار می دهیم سپس مواد طعم دهنده مان که شامل مقداری زرشک ، کمی پیاز داغ ، آلو و مقداری مغز گردو را به درون کوفته اضافه می کنیم.