برنج :♦: 3 پیمانه
عدس :♦: 1/5 پیمانه
گوشت چرخ کرده :♦: 800 گرم
پیاز بزرگ :♦: 2 عدد
تخم مرغ :♦: 1 عدد
کشمش پلویی :♦: 1 پیمانه
پسته و خلال بادام :♦: هر کدام 1/2 پیمانه
زردچوبه :♦: 1 قاشق غذا خوری
چاشنی لیمو فلفل :♦: به میزان دلخواه
ادویه مخلوط :♦: به میزان دلخواه
ادویه دارچین :♦: به میزان دلخواه
کره :♦: 100 گرم
زعفران، روغن و نمک :♦: به مقدار لازم
برای تهیه عدس پلو ابتدا عدس ها را تمیز شسته و با آب و کمی نمک می پزیم، سپس آنها را در یک آبکش ریخته و کنار می گذاریم.
(توجه داشته باشید که عدس ها نبید له شوند).پیاز ها را رنده کرده به گوشت چرخ کرده اضافه و با تخم مرغ و چاشنی لیمو فلفل و زردچوبه به خوبی مخلوط کرده و ورز می دهیم
تا مواد کمی به صورت چسبناک در آید.سپس مواد را به صورت کوفته های خیلی کوچک در می آوریم (کوفته قلقلی) و کوفته ها را در ماهیتابه با کمی روغن داغ سرخ می نماییم.
در زمانی که کوفته ها در حال آماده شدن است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک ریخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه کرده و می گذاریم تا برنج ها نرم شوند
سپس در آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن می ریزیم.کشمش ها را نیز شسته با کره تفت می دهیم. حال مواد عدس پلو آماده دم کردن است.
در یک قابلمه ی بزرگ کمی آب و روغن و دو کفگیر برنج، یک کفگیر عدس و مقداری کوفته ریزه و کمی کشمش به اضافه ی ادویه ی مخلوط (پلویی)
و دارچین و یک قاشق غذا خوری زعفران آبکرده می ریزیم و به همین ترتیب مواد را روی هم می ریزیم.در انتها درب قابلمه را گذاشته و روی شعله با حرارت زیاد قرار می دهیم.
پس از 5 الی 7 دقیقه درب قابلمه را برداشته دم کنی را می گذاریم و شعله ی گاز را کم کرده و به مدت 1 ساعت غذا را دم می کنیم.
برای تزئین عدس پلو می توانید در هنگام سرو، روی عدس پلو را با خلال پسته و بادام به شکل دلخواه تزئین نمایید.